Люис Хамилтън официално беше приет в клуба на трикратните шампиони на Формула 1, след като получи титлата си за 2015 г. на специална церемония на ФИА.

Традиционното тържество се проведе в парижкия клуб „Лидо”, където Хамилтън вдигна трофея за втора поредна година. Така той се присъедини към легендите Джак Брабам, Джеки Стюърт, Ники Лауда, Нелсон Пикет и Айртон Сена, които също имат по три шампионски титли във Формула 1.

„Направо е невъзможно да опиша какво означава да си трикратен шампион. Това е мечта. Много съм горд от семейството си заради всичко, което е направило, за да може днес да бъда тук. Помня колко много години майка ми и баща ми правеха жертви. Все пак се състезавам вече 22 години”, заяви Хамилтън.

Младият пилот на Торо Росо Макс Верстапен получи три награди на церемонията – за най-добър новобранец, за личност на година и за най-добро изпреварване (заобикалянето на Фелипе Насър от външната страна на завоя Бланшимон на Гран При на Белгия).

ФИА даде наградите си и в други дисциплини на моторните спортове. Своята титла получи и шампионът в WRC Себастиан Ожие и неговият навигатор Жюлиен Инграсиа.

Марк Уебър, Брендън Хартли и Тимо Бернхард взеха наградата за титлата си в Световния шампионат по издържливост. Хосе Мария Лопес, Петер Солберг и Нелсон Пикет-младши бяха наградени съответно за първите си места в шампионатите на Световния шампионат за туристически автомобили, Световния шампион по раликрос и Формула Е.