Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън призова хората от инженерния екип да се върнат пред чертожната дъска и да открият, къде са сгрешили. Той очакваше да се върне в битката за челните места, но в Гран при на Испания завърши 12-и, като бе затворен с обиколка от победителя Фернандо Алонсо.

“Ясно е, че нещо е сгрешено. Хората от екипа трябва да се върнат пред чертожните дъски и да измислят, как да подобрим колата. Да направиш кола за Формула 1 не е като да направиш космически кораб. Екипът ни е отдавна в този бранш и просто трябва да намери слабите места и да ги коригира”, коментира бритенецът.

”Нуждаем се от различен подход за следващите състезания. Практиката ни до сега не дава резултат, така че трябва да се огледаме и да измислим нещо ново. Дали ще е нова тактика, дали ще променим работата с гумите или колата, но трябва да опитаме нови варианти”, продължи Хамилтън.

Той, също както много други пилоти, се оплака от изключително деградиращите гуми на Пирели, които бяха дадени на отборите за Гран при на Испания.

“Гумите са проблем. Отдавна се дискутира това, но вече е наложително да анализираме тяхното поведение и да разберем, как да ги използваме максимално. Но е абсурдно да се разпадат толкова бързо. В Гран при на Испания изобщо нямах грайфери. Просто се плъзгах наляво и надясно. Нямаше значение дали подхождам към даден завой по-бързо или по-бавно, ефектът беше еднакъв. Това е много, много странно”, допълни пилотът на Мерцедес.