Световният шампион от 2008 година Люис Хамилтън се оплака от броя на копчетата на волана на Мерцедес. Британският пилот остана втрещен от това, колко много бутона има на кормилото и призова инженерите в тима да ги редуцират.

В интерес на истината от пристигането си в Мерцедес Хамилтън успя да премахне четири от копчетата. Дори и след първоначалната пресявка на волана останаха общо 27 бутона, а този брой буквално плаши британския пилот.

“Кормилото изглежда сякаш има двойно повече бутони в сравнение с миналата година. Инженерите обичат винаги да усложняват нещата, а аз държа всичко да е максимално опростено. Ще продължим да пресяваме бутоните, докато не останат само най-необходимите”, коментира Хамилтън.

Британецът призна, че дори е взел един от воланите на Мерцедес по време на зимната си ваканция, за да се упражнява на него. Дори и това обаче не е помогнало.

Източник от Мерцедес пък разкри пред британската преса, че част от бутоните са сложени за камуфлаж и в действителност има такива, които нямат никаква реална функция.