Световният шампион Люис Хамилтън спечели Гран При на Австрия. Пилотът на Мерцедес спечели финалната надпревара със съотборника си Нико Розберг, като двамата имаха контакт в един от последните завои.

Ударът доведе до счупване на предното крило на болида на Розберг, който водеше колоната в този момент. Това извади германеца не само от битката за победата, но и извън подиума, тъй като беше изпреварен от Макс Верстапен (Ред Бул) и Кими Райконен (Ферари).

Хамилтън, който стартира от полпозишън, се забави в бокса при първото си спиране и това позволи на Нико Розберг да излезе начело. След това британецът предимно караше зад съотборника си, но в последните обиколки започна да намалява изоставането си, за да атакува германския пилот точно в момента на катастрофата между двамата.

Победата позволи на Люис Хамилтън да намали на 11 точки изоставането си от Нико Розберг в генералното класиране. Инцидентът между двамата със сигурност дълго време ще бъде коментиран и вероятно ще доведе до сериозни разговори в Мерцедес, тъй като шефът на тима Тото Волф не изглеждаше доволен в момента на катастрофата.

Даниел Рикардо от Ред Бул финишира пети. Дженсън Бътън се възползва от добрата стратегия на Макларън и завърши на шеста позиция. Ромен Гросжан спря сушата за точки на новия тим Хаас със седмото си място. Мейнър спечели първите точки в историята на участието си във Формула 1, след като отказване на Серхио Перес в последните обиколки донесе десетото място на Паскал Верлайн.

Себастиан Фетел отпадна още в 26-ата обиколка на състезанието. Задната му дясна гума гръмна на старт-финалната права и така германският пилот на Ферари отпадна точно на 29-ия си рожден ден.

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФОРМУЛА 1 - ТУК