Люис Хамилтън не остави шансове на конкурентите си и спечели за 4-и пореден път и общо 5-и в кариерата си Гран при на Великобритания във Формула 1. С това си постижение британецът изравни рекорда на легендарния Джим Кларк, който също е с пет успеха в кариерата си на "Силвърстоун". 

Пилотът на Мерцедес стартира състезанието от първа позиция и до края му не изпусна водачеството, за да се поздрави с 57-а победа в кариерата си.

Втората позиция остана за съотборника на британеца Валтери Ботас. Финландецът изнесе отлично състезание и въпреки че тръгна от 9-о място, успя да финишира веднага зад съотборника си.

Кими Райконен от Ферари остана на трето място. Неговият съотборник и лидер в шампионата Себастиан Фетел бе на път да приключи четвърти, когато малко преди края спука гума и това го прати едва на 7-о място, след като трябваше да смени гумите си.

Четвърти остана Макс Верстапен с Ред Бул, а след него се нареди съотборникът му в Ред Бул Даниел Рикардо, който започна предпоследен. Нико Хюлкенберг с Рено зае 6-ата позиция пред Фетел. Точки взеха още пилотите на Форс Индия Естебан Окон и Форс Индия, както и Фелипе Маса с Уилямс.

В класирането Фетел остава на върха със 177 точки, следван от Хамилтън със 176. Ботас е трети със 151.