Люис Хамилтън спечели Гран При на САЩ по безапелационен начин, водейки от първата до последната обиколка. Британецът се върна към победния ход след повече от два месеца, като последната му победа бе преди лятната пауза във Формула 1. Нико Розберг остана втори в Остин, след като успя да се пребори с Даниел Рикардо от Ред Бул. Австралиецът в крайна сметка завърши трети.

Ферари отново нямаше отговор на Ред Бул и след отпадането на Кими Райконен, съотборникът му Себастиан Фетел остана четвърти.

Хамилтън, който спечели квалификацията в събота, запази лидерството си при старта и уверено поведе колоната. Стартът за Розберг не беше много успешен, след като на първия завой той бе изненадан от Даниел Рикардо. Австралийският пилот на Ред Бул завърши успешно атаката и зае втората позиция. След първите спирания в бокса в подреждането в челото не настъпиха големи промени. Люис водеше с комфортна преднина пред Рикардо, докато водачът в класирането при пилотите Розберг се движеше трети. Последен в Топ 10 направи първата си смяна на гумите Фетел, като от Ферари го върнаха шести - зад съотборника му Кими Райконен.

В 27-ата обиколка Верстапен се озова сам пред бокса на Ред Бул, докато механиците му панически тичаха, носейки новите му гуми. Така на холандеца се наложи да изчака по-дълго на място, а докато го механиците монтираха сликовете, се чу странен звук от двигателя на Рено. Макс се върна на пистата, но няколко завоя по-късно стана ясно, че има сериозен проблем. Двигателят му прекъсваше и след няколко опита на младока да оправи нещата с избор на друг режим на работа трябваше да се примири с отпадането си.

В 39-ата обиколка Райконен влезе за трети стоп днес. Грешка на екипа му във Ферари обаче доведе до обаждане от бокса и спиране на финландеца на изхода на боксовете. Причината за отпадането на Кими се оказа недобре поставена задна джанта.

Четири обиколки преди финала след грешка на Фелипе Маса се стигна до контакт между бразилеца и преследващия го Фернандо Алонсо. Испанецът все пак успя да изпревари съперника, а след това се справи и с Карлос Сайнц-младши, за да стигне до петото място в САЩ.

С победата Хамилтън намали на 26 точки изоставането си от водача в класирането при пилотите и негов съотборник Нико Розберг.

За британеца това е четвърта победа на пистата край Остин, Тексас.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1