Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че е положил доста усилия, за да спечели днешното състезание за Гран При на Япония. Британецът разкри, че през втората половина на надпреварата му е било изключително трудно да задържи Макс Верстапен зад себе си.

"През първата половина от състезанието всичко вървеше добре и под контрол, но през втората стана доста по-трудно заради гумите, баланса на колата и трафика. После дойде виртуалната кола за сигурност, при която се справих страхотно, но предните гуми не работеха, имаше ужасно недозавиване, а накрая и Верстапен ме нападна. Изглеждаше огромен в огледалата ми, но съм благодарен, че колата издържа, и че не допуснах грешки. Наистина се гордея с постигнатото днес", заяви Люис след състезанието.

Относно преднината си от 59 точки в генералното класиране пред Фетел, той каза: "Има още 100 точки за печелене, така че няма да отпускам педала. Себ нямаше никакъв късмет и не носи вина за случилото се, пък и проблемите с надеждността и двигателите са толкова сложни и оплетени".

 Резултати, програма и класиране във Формула 1