Спечелилият предсрочно седмата си световна титла във Формула 1 Люис Хамилтън с Мерцедес победи и в Гран при на Бахрейн, а на подиума се качиха още Макс Верстапен и Алекс Албън.

Секунди след старта на пистата „Сахир“ надпреварата беше спряна заради зверски инцидент с колата на Ромен Грожан, която се подпали след тежък удар в една от мантинелите. Добрата новина бе, че Грожан остана невредим. Французинът бе показан от камерите да ходи много трудно към линейката, подкрепян от медицинския екип.

Час и половина по-късно състезанието бе рестартирано, но моментално след това колата на Ланс Строл се преобърна на 180% след контакт с Данийл Квят, участвал и в първия инцидент и получил 10 секунди наказание след втория. Самият Строл остана невредим и излезе сам от своя болид. Веднага след инцидента се появи кола на сигурността и в деветата обиколка състезанието бе рестартирано за втори път с лидер Хамилтън пред Макс Верстапен, Серхио Перес и Алекс Албън.

След 30-ата обиколка Хамилтън имаше преднина от малко над 5 секунди пред Верстапен, който десет обиколки преди края влезе може би непредвидено в бокса. До голяма степен борбата за първото място бе предопределена, след като холандецът излезе втори, но над 27 секунди зад Хамилтън. На подиума се качи и Алекс Албън след проблеми с болида на Серхио Перес, който се движеше трети малко преди края, но в крайна сметка завърши на петата позиция.