Двукратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше обявен за Спортна личност на годината във Великобритания. Годишната класация на „Би Би Си“ е считана за най-престижната британска награда в света на спорта.
 
„Нямам думи. Не очаквах това, въпреки че имах невероятна година. Никога не съм си представял, че ще се наредя до такива легенди в света на спорта“, заяви Хамилтън, който през тази година спечели 11 състезания и шампионската титла във Формула 1.
 
29-годишният пилот се появи на церемонията в Глазгоу заедно със своето куче Роско (порода булдог). Състезателят по голф Рори Макилрой зае второто място в класацията, а трети остана европейският шампион в бягането на 10 000 метра Джо Пейви.
 
Хамилтън е петият автомобилен състезател, който печели приза за 61-годишната история на наградата. Преди него Спортна личност на годината са станали Деймън Хил, Найджъл Менсъл, Стърлинг Мос и Джеки Стюърт.
 
Женският тим на Англия по ръгби, който спечели Световната купа, стана отбор на годината. За треньор № 1 беше избран Пол Макгинли, който изведе отбора на Европа до победа в традиционната надпревара Райдър Къп срещу американския тим. Нападателят на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо беше избран за чуждестранна спортна личност на 2014 г.