Нервите на британския пилот Люис Хамилтън не издържаха и той нападна водача в битката за световната титла Себастиан Фетел. Според британския пилот на Макларън успехите на колегата му се дължат основно на болида на Ред Бул, който е с класа над останалите.

“Когато аз спечелих световната титла, не бях такъв късметлия като Себастиан. Нямах доминираща кола. Тъжен съм, защото не успяхме да спечелим още една титла. Имам чувството, че ние като отбор, сме достатъчно добри, за да печелим, и аз съм достатъчно добър. По някаква причина това не се случва”, оплака се Хамилтън, който от новия сезон ще кара болида на Мерцедес.


“До края на годината ще се опитвам да помагна на отбора, за да спечелим в класирането при конструкторите. Но реално погледнато нямаме шанс в борбата при пилотите. Далеч сме от лидерите и трябва да се случи чудо, за да се върнем в играта", завърши Хамилтън.

В момента Макларън е трети при конструкторите, като изостава на 83 точки от лидера Ред Бул. Самият Хамилтън пък е на четвърто място при пилотите, а разликата му с Фетел е 62 точки.