Пилотът на Макларън Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция на пистата “Яс Марина” в утрешното състезание за Гран при на Абу Даби. Асът на “сребърните стрели” демонстрира отлично каране и затвърди успешното си представяне от свободните тренировки и отвя двата болида на Ред Бул.

Второ време в квалификациите даде Марк Уебър, а съотборникът му и основен фаворит за световната титла Себастиан Фетел ще тръгне трети. Германския пилот на Ред Бул остана на 0,443 секунди от водача Хамилтън. Голямата заплаха за водача във временното класиране ще е заелият четвърто място в стартовата решетка Пастор Малдонадо. Знае се, че Себ не потегля особено бързо, докато венесуелецът е изключително агресивен в първите завои, което може да направи състезанието изключително интересно.

От трета линия в стартовата решетка ще потеглят Кими Райконен и Дженсън Бътън, а испанецът Фернандо Алонсо даде седмо време. Осми е Нико Розберг, а зад него са Фелипе Маса и Ромен Грожан.

Седемкратния световен шампион Михаел Шумахер отново не се пребори за място в заключителната фаза на квалификациите и ще потегли 14-и.

Състезанието за Гран при на Абу Даби е утре от 15,00 часа.