Световният шампион Люис Хамилтън спечели полпозишън в Гран При на Австрия за втора поредна година. Британският пилот на Мерцедес направи за 1:07,922 минути най-бързата си обиколка в третата част на квалификацията, която беше белязана от проливен дъжд.

Хамилтън беше с повече от половин секунда по-бърз от съотборника си Нико Розберг, който даде второ време. Германецът обаче ще стартира седми заради наказание от пет места, тъй като беше направена смяна на скоростна кутия след катастрофата му в третата свободна тренировка.

Така от втора позиция на стартовата решетка ще тръгне Нико Хюлкенберг от Форс Индия. Германецът обаче може да бъде наказан, тъй като е разследван от стюардите заради това, че не е намалил скоростта си при развети жълти знамена.

Трети ще се нареди Дженсън Бътън с Макларън, който даде пето време. Четвърти резултат в квалификацията записа Себастиан Фетел от Ферари, но и той е наказан с връщане с пет места заради смяна на скоростна кутия.

Най-неприятно протече квалификацията за Торо Росо. В края на първата част Данийл Квят катастрофира и това доведе до кратко прекъсване на сесията, а след това двигателят на съотборника му Карлос Сайнс-младши се запали. Заради това испанецът не успя да участва във втората част от квалификацията.

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФОРМУЛА 1 - ТУК