Световният шампион Люис Хамилтън завоюва 51-и полшозишън в кариерата и ще бъде първи на стартовата решетка за Гран при на Бахрейн във Формула 1 утре от 18:00 часа българско време. Британският пилот на Мерцедес спечели днешната квалификация пред германския си съотборник Нико Розберг. Следват пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен, а в Топ 10 на стартовата решетка се наредиха Даниел Рикиардо, Валтери Ботас, Фелипе Маса, Нико Хюлкенберг, Ромен Грожан и Макс Верстапен.

Оказа се, че победната обиколка на Хамилтън с резултат 1:29.493 минута е била най-бързата, правена някога на пистата в Бахрейн.

Наср, Харянто, Палмър, Магнусен, Перес и Ериксон отпаднаха в първата част от квалификацията.

Данийл Квят отпадна първи във втората фаза от квалификацията, а Дженсън Бътън и Естебан Гутиерес станаха следващите отпаднали. Вандоорн се отказа от следващ опит, след като влезе в бокса, за да останат 11 пилоти на трасето. Карлос Сайнц също не излезе, а след него отпаднаха и Макс Верстапен и Ромен Гросжан.

Един по един започнаха в третия етап отпаднаха Хюлкенберг, Маса, Ботас и Рикиардо и в Топ 4 останаха да се борят Райконен, Фетел, Розберг и Хамилтън, който с най-добрата си обиколка не остави шансове на останалите.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!