Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън хвърли ръкавицата към водачите в класирането във Формула 1. Той се закани, че в Гран при на Каталуня ще стопи аванса им и вече няма да се задоволи с битка за третото място.

“Нямам търпение да започнат състезанията в Европа. Вдъхновени сме от досегашното ни представяне, то ни дава увереност, че сме на прав път. Чувствам се страхотно в колата. Разбрахме, кои са нещата, на които трябва да наблегнем, работихме много, за да ги подобрим и вярвам, че вече я няма онази разлика с отборите пред нас в класирането. В Барселона ще покажем до къде сме стигнали. Вече направихме много от нещата, които планираме и вярвам, че през уикенда ще покажем голям прогрес”, коментира Хамилтън.

“В последните седмици работехме върху два ключови аспекта – завършване на подобренията по аеродинамичния пакет и анализиране на проблемите ни от Бахрейн. Мога да кажа, че колата ни еволюира и в Гран при на Каталуня ще го покажем. Убеден съм, че Хамилтън и Розбер вече ще са доста по-конкурентоспособни”, допълни босът на Мерцедес Рос Браун.