Японският концерн Хонда има притеснения за завръщането си във Формула 1 през 2015 година, когато ще започне да доставя двигатели за тима на Макларън.

Генералният директор по моторните спортове в Хонда Ясухиса Арай смята, че изчакването с една година би могло да се окаже недостатък, тъй като конкурентите ще може да направят по-голям напредък през следващия сезон.

„Има предимства и недостатъци в това да се завърнем през 2014 година. Много неща ще се случат през следващата година във Формула 1. Ние сме в добра позиция и ще наблюдаваме ситуацията“, заяви Арай пред Auto, издание на ФИА.

„Ние няма да имаме физическата възможност да се справяме с проблеми. Другите тимове ще могат да решават проблемите си на пистата и да развиват болидите си. Как ще се развият конкурентите ни остава мистерия за нас и нашите инженери трябва да разчитат на въображението си”, каза още директорът..

„Все пак ние имаме вече една успешна ера с Макларън (б.р. между 1980 и 1990 година). През 1988 година записахме 15 победи от 16 състезания. Най-важен е респектът помежду ни“, завърши Арай.