Глобалната криза с бежанците удари и по Формула 1. Охранителните власти на пистата „Силвърстоун“ са арестували двама бежанци, които се криели в един от камионите на Ферари.

„Двамата са открити в сряда през нощта в задната част на камион на пистата „Силвърстоун“. Арестувани по обвинение за притежание на нападателно оръжие. Уведомени са имиграционните власти“, обявиха от полицията в Нортхямптъншир.

Предполага се, че бежанците са се качили на камиона в тунела под Ламанша, в който са проникнали от френската част в Кале. Целта им е била нелегално проникване във Великобритания. Камионът на Ферари е бил натоварен с екипировка и резерви част от централата на тима в Маранело.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

При пристигането си на „Силвърстоун“ товарното возило било отворено с цел разтоварване. Тогава изскочили и двамата бежанци. Полицаят, който ги е задържал, е взел техните показания.

Това не е първи опит на емигранти да проникнат в Англия с камиони от Формула 1. Преди време такова нещо се случи с камион на Уилямс. Преди няколко години осем бежанци бяха извадени от платформа на „Пирели“, която превозваше гуми от Италия за фабриката в Англия.