Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” Константин Маршавелов е сред участниците в последния кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Състезанието ще носи името “Писта Хасково” и ще се проведе на трасето “Дракон” край пловдивското с.Калояново през този уикенд. Общия брой на заявени участници е 62-ма, а пилотите в серия макси ще бъдат 12.

Константин Маршавелов се намира на трета позиция в генералното класиране на най-високия клас. Изоставането му от първия и втория в класирането е съответно 15 и 6 точки. През тази година, шесткратният шампион на България записа 2 победи - на “Писта Русе” и “Писта Стара Загора”, едно второ край бургаското езеро, както и отпадане на “Писта Енеос”.

“Въпреки малките шансове за защита на титлата не сме се отпускали. Готови сме за последния кръг. Автомобила е подготвен и както обикновено отново ще се борим за победата”, сподели Маршавелов в навечерието на състезателния уикенд.

По програма в събота ще се проведът квалификациите за място, а състезанията в отделните серии ще стартират в неделя от 11.00ч., официалното откриване е половин час по-рано.