Епидемията със смъртоносния корона-вирус е на път да се отрази и на сезона във Формула 1. Организаторите на шампионата търсят нова и по-късна дата за организиране на Гран При на Китай.

Състезанието в Шанхай трябваше да се проведе на 14 април, но сега се търси решение стартът да бъде отложен за по-късно през годината.

Това допълнително ще усложни календара във Формула 1, който през тази година ще включва рекордните 22 състезания. Изпълнителният директор Рос Браун отхвърли възможността за размяна на Гран При на Китай с друг от стартовете през сезона.

До момента корона-вирусът доведе до отлагане или преместване на няколко международни състезания, които трябваше да се проведат в Китай. Най-голямото от тях е световното първенство по лека атлетика в зала.

От 23 до 29 март Тянджин трябваше да приеме световното първенство по хокей на лед за младежи до 18 години в Дивизия II Група „В“. Домакинството обаче беше отнето и връчена на София. Международната федерация IIHF чрез официалния си сайт изрази благодарност на Българската федерация по хокей на лед за бързата реакция за готовност да организира шампионата.