15 обиколки или около 210 километра завъртя българският пилот Пламен Кралев по време на първата сесия за време на пистата в "24 часа на Льо Ман".

След края й пилотът получи потвърждение, че покрива изискванията за дебютант в "24-те часа на Льо Ман". Сега на Кралев предстои да премине през втори критерий, който е за всички участници в "24-те часа на Льо Ман", а именно да постигне време, което да не е по-бавно от 25% от това на най-бързата кола на пистата. Изискването е към всички пилоти и който не го покрие, няма да бъде допуснат до старта.

Трасето в първата сесия бе изключително хлъзгаво и някои коли претърпяха сериозни инциденти. На дългото почти 14 км трасе валя почти непрекъснато в различни участъци, което направи избора на гуми много труден. Дори само на един завой се случи да вали и спира няколко пъти в рамките на половин час. Колата на Endurance с пилоти Кралев, О`Янг и Ено се класира на 11-та позиция в класа от 17 участници, но и тримата караха на сигурно.

Името на пилота се разнасяше по трасето, благодарение на коментара по пистата, както и по "Радио Льо Ман". Състезанието предизвика сериозен интерес, а дори в дъждовния ден на свободните тренировки трибуните започната да се пълнят още от сутринта за сесията, която стартира вечерта и продължи 6 часа. Организаторите очакват между 250 000 и 300 000 души публика, половината от които от Великобритания. За сравнение на последния кръг на Формула 1 в Истанбул бяха закупени 20 000 билета, а в Льо Ман имаше два пъти повече публика само в сряда. Огромна част от посетителите пристигат с каравани или спят на палатки край пистата.