Екипажът на Глобул Рали Тийм завърши на втора позиция в генералното класиране на 10-ото юбилейно Рали Твърдица-Елена 2014. Надпреварата тази година бе първи кръг от рали шампионата на България, както и отворен кръг за ралиспринт. Състезанието бе открито с церемониален старт на 28 юни (събота) на площад „Свобода“, а час и половина по-късно се състоя първият специален етап в Твърдица – Детелината. Екипажът Дончев/ Йорданов даде най-добро време 02:06.9 мин. В неделния ден състезанието бе рестартирано с нови осем етапа, един от тях нов за екипажите.

Всичко вървеше по план за Крум Дончев и Петър Йорданов, но на четвъртия етап - "Буйновци" „закачиха“ крайпътен бордюр при излизането на бърз десен завой и вследствие на това автомобилът Форд Фиеста R5 загуби сходимост в последните 6 километра до финала. Последваха два скоростни етапа до началото на сервизната зона, където механиците на Глобул Рали Тийм отстраниха проблема по автомобила и екипажът потегли към последната врътка етапи. Крум Дончев и Петър Йорданов спечелиха три скоростни отсечки в надпреварата, като в крайна сметка се класираха на второ място в генералното класиране. Така Дончев се размина с открилата му се възможност да спечели за рекорден четвърти път твърдишкото рали, където ликува през 2008, 2010 и 2011 г.

„Допуснах грешка по време на преминаването на "СЕ4 Буйновци", 6 км преди финала на отсечката, в десен много бърз завой. Скоростта бе много висока, загубих спецление на автомобила, след което се ударихме в бордюр. В следствие на удара, нашият Форд Фиеста R5 загуби сходимост, което започна да ни коства ценно време и загубихме първата позиция. След като се прибрахме в сервизната зона повредите бяха отстранени, но загубеното време бе доста голямо. Тръгнахме да се борим в последните три отсечки, за да стопим разликата с пърия, но на финала останаха 16 секунди. Със сигурност мога да кажа, че победителите в състезанието Игнат Исаев и Милен Илиев направиха страхотно състезание, предпазвайки се от грешки и заслужено спечелиха. Отборът ни е силно мотивират за следващия кръг от рали шампионата, именно Рали България 2014, което ще се състои в периода 18-20 юли“, коментира Крум Дончев след края на състезанието.