Ново предизвикателство очаква GLOBUL Rally Team – Рали Хеброс, чийто маршрут е непознат за Крум Дончев и Петър Йорданов. Миналата година двамата пропуснаха надпреварата, провела се в този си формат. Тогава екипажът си осигури предсрочно титлата в българския шампионат след победа в предпоследния за сезон 2010 кръг Рали Твърдица и не участва в последния Рали Хеброс. Въпреки това сега целият екип се надява да продължи серията си от традиционно силни резултати в състезанието.

Предстоящото Рали Хеброс официално ще започне днес с церемониален старт на площад "Централен" в Пловдив от 18 часа. Същинското състезание ще бъде проведено в един единствен ден – 30 юли (събота), съдържащ общо 8 скоростни отсечки. То е четвърти кръг от българския рали шампионат този сезон.

До момента Крум Дончев има 4 победи в Рали Хеброс - през 2002, 2004, 2005 и 2009 г. От своя страна целият екип се надява и тази година да продължи тенденцията от силни представяния в надпреварата.

"Нашият екип не участва в този формат на състезанието миналия сезон и сега лично нас ни очакват нови отсечки около Хисаря. Самото Рали Хеброс се отличава от останалите кръгове на шампионата, тъй като е еднодневно и общият пробег е приблизително 85 състезателни километра. Организаторите са подходили професионално и ще ни предложат интересни трасета, за да се получи атрактивно състезание", коментира Дончев.

Официалното награждаване след края на надпреварата ще бъде в събота - срещу читалище "Иван Вазов" в град Хисаря от 18 часа. /БЛИЦ