Globul и Nokia ще подкрепят четирикратния рали шампион на България Крум Дончев и неговия екип по време на предстоящия сезон 2012. Отборът на Globul Rally Team ще се състезава в Националния рали шампионат, който ще стартира през май. Новината бе официално съобщена по време на пресконференция на мобилния оператор и "Дончев спорт".

На събитието бе показан и състезателният автомобил на Globul Rally Team за сезон 2012 – Пежо 207 S2000. Колата е обновена за идния сезон с уникален дизайн, който следва визията на новата серия смартфони Nokia Lumia. Както и досега, запазената марка на Globul присъства върху автомобила, екипите на състезателите и облеклото на техническия персонал, но на тях вече фигурира и логото на Nokia Lumia. От тази година Nokia е официален парньор на Globul Rally Team и също ще подкрепи отбора през новия състезателен сезон.

Globul Rally Team ще дебютира в рали Белград 2012 между 28-29 април. Състезателната програма на отбора продължава с рали Средна гора (11-13 май), което е първи кръг от националния шампионат. Тимът е амбициран да се бори за спечелването на титлата в българския шампионат, a Globul ще продължи да осигурява мобилните комуникации на отбора от мястото на всяка надпревара. Неизменен помощник на екипа по време на сезон 2012 ще бъде и технологията на Nokia Drive.

"Аз и моите колеги стартираме сезон 2012 радостни, че получаваме подкрепата на две от най-големите и престижни компании в България – Globul и Nokia. Искрено се надявам на силен старт през новия сезон и изказвам личните си благодарности към двете компании", сподели Крум Дончев.

3_26.jpg

8_3.jpg