Победителят от първото рали за годината в българския шампионат Крум Дончев с навигатор Петър Йорданов ("Приста Ойл Рали Тим", Пежо 207 S 2000) и варненците Тодор Славов/Добромир Филипов ("БулБет Рали Тим", Рено Клио R 3) са записани в листата със заявки на турския кръг от европейското първенство по рали.

Двата тандема бяха сред участниците в първата надпревара от програмата преди две седмици в Италия.

За новосформирания екипаж Дончев/Йорданов това ще е трето поредно рали в рамките на три уикенда, след като европейската им програма започна с много силно представяне в "1000 Мили" и бе допълнено от победа в Костенец вчера.

"Ще е доста тежко", каза за RallyXpress европейският вицешампион за 2006 година Крум Дончев.

"Заминаваме утре за двата тренировъчни дни, които предхождат Истанбул Рали", каза още той.

Дончев предвижда, че състезанието, което е изцяло върху макадам, ще е трудно за него и поради още една причина. За първи път от 1 юни 2006 г. пилотът ще седне зад волана на Субару Импреза WRX N 14. С този автомобил състезателят на "Приста Ойл Рали Тим" участва първо в Траянови врата и Видин, където отпадна още в първите скоростни отсечки, преди със същия автомобил да завърши трети в Хеброс.

След това Дончев и старият му навигатор Стойко Вълчев седнаха в перфектното Пежо 207 S 2000, за да запишат четвърто място в София и пет поредни шест поредни поледи за 2008 и 2009-а – България, Стари Столици, Сливен, Ю Рали, Твърдица и Траянови врата. /БЛИЦ