Крум Дончев и Петър Йорданов ще участват утре в опознавателни тренировки на етапите на Рали Стари столици 2011. Това ще е подготовката за надпреварата, която е на 23 и 24 септември и е шести, предпоследен кръг от българския рали шампионат този сезон.

42-ото издание на Стари столици ще се състои от 9 скоростни отсечки. Откриването му е пред общината в центъра на град Шумен на 23 септември (петък) от 17:30 часа. Веднага след това ще последва и суперспециалният етап "Детелината". Другите 8 скоростни отсечки от програмата ще бъдат преминати през втория ден на надпреварата - 24 септември (събота).

Шампионите Дончев и Йорданов от днес са в Шумен. Промяна в маршрута на самите отсечки няма в сравнение с миналата година.

"Специалните етапи на Рали Стари столици 2011 не се различават от миналогодишните. Като цяло са доста бързи и с дълги прави. Точно по тази причина в Шумен мощността на състезателния автомобил ще е от решаващо значение при положение, че времето е хубаво и няма рязка промяна в климатичните условия", заяви Крум Дончев.

До момента той е печелил Рли Стари столици три пъти в своята кариера - през 2004, 2008 и 2009 години.