21 екипажа са подали заявки за участие в 45-ото издание на Рали Стари столици, последен кръг на националния шампионат. Шуменското състезание трябваше да е предпоследната надпревара за 2014 г., но по-рано тази седмица стана ясно, че пловдивското Рали Хеброс няма да се проведе и сезонът ще приключи с финала на Стари столици.

Както беше известно след края на Рали Сливен, в Шумен няма да гледаме Крум Дончев и Петър Йорданов с Форд Фиеста R5. Крум заяви, че не приема да участва в шампионат, който се провежда по две различни групи правила и обяви, че не планира да стартира у нас до края на годината.

Така в Шумен Пламен Стайков и Рафи Кадир (Mitsubishi Lancer Evo IX) ще спечелят първата си национална рали титла. За Стайков това ще е втори пореден трофей в рамките на последните два сезона - след този през 2013-а. Пламен спечели първото място в планинския шампионат. Освен Стайков за Стари столици заявки за участие с автомобили от клас RC2 са подали още Мартин Сурилов (навигатор Здравко Здравков), Георги Василев (Стефан Добрев) и Марко Стойчев (Йордан Батаклиев), като и тримата ще карат Evo IX на Mitsubishi Lancer.

Рали Стари столици започва в събота с церемониален старт пред Общината в 13:30 часа, а после следват четири скоростни отсечки. Финалът е в 14 часа пред Общината в Шумен.