Автомобилният ни ас Крум Дончев ще използва предстоящото Рали Сърбия 2013 като основен тест на новия си Форд Фиеста R5, разбра БЛИЦ.

Състезанието през уикенда ще е първото за пилота с новата кола, която струва около 180 000 евро. Фордът е последната стъпка преди WRC категорията.

Шампионът на Сърбия за 2012 година Крум Дончев е сред първите клиенти, получили последния продукт на "М-Спорт". Състезателният автомобил ще бъде официално представен на 24 юли в София.

Той и навигаторът му Петър Йорданов очаква с нетърпение началото на Рали Събрия 2013. Състезанието е трети кръг от Българския рали шампионат и втори от Балканската рали купа.

Тазгодишната надпревара отбелязва своето 46-то издание в периода 19-21 юли. В състезанието са включени 17 скоростни етапа, разделени в два състезателни дни, като на 19 юли (петък) ще се състои церемониалният старт, след което ще се проведе първият специален етап в град Ужице.

Рали Сърбия 2013 ще продължи по разписание с нови 16 скоростни отсечки, изминати в дните 20-21 юли.

"Предстои ни едно страхотно състезание, тъй като ще стартираме с нов, различен досега за нас автомобил, който ще бъде представен на 24 юли в София. Ще ни отнеме време за привикване, а Рали Сърбия ще ни бъде като тест. Подготвени сме и се надяваме на добро класиране. Пожелавам късмет и успешен финал на всички екипажи", сподели Крум Дончев преди да замине към опознавателните обиколки на сръбското рали.