От следващата седмица класирането на европейския трофей на Международната автомобилна федерация (ФИА) по рали ще бъде оглавяван от българския екипаж на Глобул Рали Тим Крум Дончев/Перът Йорданов (Форд Фиеста R5), който спечели 117 т. от рали Сливен и с 317 т. излезе пред досегашния водач Олександър Салюк от Украйна (240 т.) Следващото състезание от програмата на трофея е испанското Принсип де Астурия, когато евентуално може да се получи разместване в челото на подреждането. В отсъствието на реална чужда конкуренция Донев и Йорданов взеха с лекота втория от българските кръгове в тази надпревара, завършвайки пред младият турски състезател Ягит Тимур (Мицубиши Лансър Ево 9) с гигантската разлика от 6:39.4 мин. Това обаче е първото състезание за Тимур извън родината му, като в същото време и първите точки, които втория пилот на Ток-Спорт взима за континенталния трофей. Трето място в европейската класация е за българския екипаж Антон Титов/Венцислав Мирчев (Октан Рейсинг Тим, Ситроен DS3 R3T). Един етап преди края на състезанието, каращият особено силно в това рали тандем наближи Тимур на 31 сек, но на Титов/Мирчев не им достигна само още един етап, за да поднесат сензацията в надпреварата, завършвайки на второто място.

За националното първенство състезателите на Евроком Рали Тим Пламен Стайков/Рафи Кадир (Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха първото място, оставяйки зад себе си Дончев/Йорданов на също огромната разлика от 2:34.4 мин. Преднината си Стайков натрупа още в съботния ден, след като още в първото преминаване на етапа Твърдица завърши с убийствените 46 сек. пред Дончев. Оттук нататък Стайков си осигури преднина, която в края на деня вече беше близо 2 мин, след което състезанието за неделя се превръщаше в едно обикновено каране.

В националното класиране трети е Георги Василев/Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 9), с което класиране те практически направят заявката за третото място в генералното класиране тази година. Спорът между него Титов ще трябва да се реши в следващото състезание от първенството - рали Стари столици в Шумен. За момента обаче е сигурно, че Антон Титов е недостижим в групата на автомобилите с две задвижващи колела и независимо от това колко ралита ще има до края на сезона, титлата му в тази категория е гарантирана с 96.5 т.

Временно класиране в националния шампионат: Пламен Стайков - 88.5, Крум Дончев - 73.5, Антон Титов - 43, Георги Василев - 40, Игнат Исаев (Октан Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) - 29, Тодор Славов (БулБет Рали Тим, Рено Клио R3) - 20, и др. Временно класиране в европейския трофей на ФИА: Крум Дончев 317 т., следван от Олександър Салюк (Укр) - 240, Вацлав Пех (Чех) 190, Мурат Бостанджъ (Тур) и Умберто Скандоло (Ит) - по 156 т., др.