Тестове край Боровец маркираха последната част от предсезонната подготовка на екипажа Крум Дончев/Петър Йорданов. По време на изпитанията присъства френският инженер Оливие Маросели, който консултира отбора за част от настройките на състезателния автомобил Пежо 207 S2000.

През зимната пауза купето, двигателят, скоростната кутия, диференциалите и окачването на колата бяха ревизирани и част от техническите им показатели подобрени. В тази връзка бе организиран финален тест, имащ за цел проверка поведението на колата, информираха от тима.

В Боровец екипажът направи значителен брой преминавания по 2,5-километрова отсечка, разпределени в общо три серии. По време на паузите в сервизната зона механиците заедно с френския инженер Маросели – специалист по окачването и диференциалите, обсъждаха различните настройки на автомобила в зависимост от конкретните условия на трасето. Освен това бе изпробвано поведението на състезателния автомобил с няколко различни типа гуми, благоприятствано от факта, че сутринта асфалтовата настилка на отсечката бе мокра, а впоследствие постепенно започна да изсъхва.

Първото участие на Крум Дончев и Петър Йорданов за сезон 2010 ще е на рали Траянови врата, част от българския шампионат. Началото на надпреварата ще бъде дадено в събота от 19 часа в центъра на град Костенец. Формално ралито започва и приключва на 25 април (неделя) като екипажите ще трябва да преминат 6 специални етапа. /БЛИЦ