За шеста поредна година GLOBUL и GERMANOS стартират съвместната си кампания за разумно шофиране и използване на hands-free устройства зад волана „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!”. Инициативата откриха със специално събитие, което се състоя днес на паркинга на кино „Арена Младост” в София.

Основен партньор на тазгодишната кампания за безопасно шофиране е Съюзът на българските автомобилисти (СБА), а посланик на инициативата е четирикратният рали шампион на България и пилот на „GLOBUL Rally Team” Крум Дончев. Националната кампания на GLOBUL и GERMANOS има за цел да насърчи разумната употреба на мобилни телефони по време на шофиране и да допринесе за подобряването на пътната безопасност в страната. Фокусът на инициативата през тази година са начинаещите шофьори, които все още нямат достатъчно опит зад волана.

По време на събитието, Крум Дончев демонстрира техники за безопасно шофиране с учебна кола на СБА. За целта на колата е монтирано уникално устройство, създаващо усещане за хлъзгава настилка, което се използва при специализирани обучения и при подготовката на професионални състезатели. Гостите на събитието също имаха възможност да изминат една отсечка заедно с инструктор, както и да се запознаят лично с Крум Дончев.

Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” в GLOBUL, подари hands-free устройства на представителите на СБА, както и на всички присъстващи на събитието инструктори. Те получиха също така брошури със съвети за безопасно шофиране, както и стикери с логото на кампанията. Събитието се състоя с любезната подкрепа на Кино Арена Младост.

"Шофирай безопасно. Говори с hands-free!” е дългосрочна инициатива, която всяка година разширява своя обхват, за да достигне до максимално широк кръг от хора. Вярваме, че подобряването на пътната безопасност зависи от познаването и спазването на правилата, както от страна на начинаещите и по-опитните шофьори, така и от всички участници в движението", коментира Ясен Гуев по време на събитието, а рали състезателят Крум Дончев допълни: „Всеки шофьор, независимо от своя опит зад волана, трябва да има отговорно отношение към поведението си на пътя и да бъде толерантен, защото улиците не са място за състезания. Пълната концентрация по време на шофиране е от ключово значение за безопасността на водача и на неговите спътници. Ето защо аз никога не сядам зад волана на личния си автомобил без hands-free устройство, защото така се чувствам много по-сигурен, докато шофирам.”