Един от фаворитите за спечелването на Рали Твърдица-Елена 2014 Крум Дончев изрази очакванията си преди Десетото юбилейно издание на надпреварата. Екипажът Дончев/Петър Йорданов е подготвен за състезанието в Елено-Твърдишния балкан, което стартира утре.

Тазгодишното издание на надпреварата е първи кръг от Българския рали шампионат, както и открит за шампионата по ралиспринт. Новост в ралито е един от етапите, както и разположението на сервизния парк, който се намира недалеч от центъра в Твърдица.

Откриването на състезанието по програма е предвидено за 28 юни (събота) на площад „Свобода“ от 17:30 часа, а час и половина по-късно в 19:07 часа ралито стартира с добре познатия специален етап в града – „Детелината“. На 29 юни (неделя) състезането се рестартира с 9 скоростни етапа, като един от тях е нов за състезанието – СЕ Елена, по улиците на града.

„Екипът ни очаква с нетърпение твърдишкото рали. Тук винаги идваме силно мотивирани, тъй като етапите са уникални по себе си, бързи, технични и доста интересни за зрителите. Автомобилът ни е добре подготвен след цялостна ревизия преди месец. Надявам се паузата след ралиспринт Варна да не повлияе на нашето представяне и да направим едно страхотно състезание“, коментира Крум Дончев по време на опознавателните обиколки на състезанието.

„Предстои ни едно интересно състезание в Елено-Твърдишкия балкан. Подготвени сме и се надявам на добро класиране. Пожелавам късмет и успешен финал на всички“, каза навигаторът му Петър Йорданов.

Заявените екипажи за Рали Твърдица - Елена 2014

Часовият график на ралито

Платените зони за зрителите