Българският участник в Audi TT Cup Павел Лефтеров завърши на 11-ото място в първото състезание във втория кръг от шампионата на легендарната писта "Нюрбургринг". Той стартира много добре и се възползва от проблеми с двама от пилотите пред себе си, като в началото на втората обиколка се бе придвижил до осмата позиция. Последваха добри обиколки за Павел, който скъсяваше малко по малко аванса на пилота пред него на седмата позиция.

В същото време обаче Лефтеров беше настигнат от двамата пилоти зад него, които оформяха Топ 10 и тримата бяха разделени от само 4 десети. Павел направи няколко успешни защити на позицията си, но в крайна сметка първо загуби осмото си място, а веднага след това в началото на следващата обиколка бе изваден от трасето от пилота на десета позиция. Това прати Лефтеров в чакъла извън пистата и той се върна на 11-а позиция.

До края на състезанието родният талант не успя да доближи движещите се пред него пилоти, но успя да задържи позицията си.

Лефтеров ще има шанс за по-добро класиране в утрешното състезание - от 10:55 часа българско време.

Победата днес беше за Денис Маршал, който е и водач в генералното класиране на шампионата, втори остана Юнас Япалайнен, а последното място на почетната стълбичка остана за Кристоф Хофбауер.