Българският състезател в Audi TT Cup Павел Лефтеров направи добро второ състезание, но след като беше ударен и почти напълно завъртян в първия завой при битка за десетата позиция, се свлече в класирането и от там трудно можеше да се върне нагоре. Павел все пак успя да се възползва от появилия се сейфтикар и веднага след прибирането му успя да атакува пилота, намиращ се след него, като от 15-а позиция, на която бе през голяма част от дистанцията, успя да завърши 14-и.

"Много оспорвано състезание, с доста промени в позициите! Стартирах десети, във втората обиколка един от гостите пилоти не успя да спре и ме завъртя, което ми коства шест позиции, успях да си върна три до 13-ото място, малко преди финала спирачката ми потъна и поради ненавременно спиране загубих една позиция. Така финиширах на 14-ото място. Какво състезание!", коментира Лефтеров, който беше 11-и в първата надпревара на "Нюрбургринг".

Победата във второто състезание грабна Ван дер Линде, който е водач в генералното класиране на шампионата. Победителят от първото състезание Денис Маршал завърши втори, а третата позиция зае Юнас Япалайнен.