Французинът Себастиан Льоб спечели осма поредна световна титла на рали и подчерта статута си на един от най-успешните състезатели в моторните спортове за всички времена.
 
Пилотът на Ситроен ще кара без опозиция в последните два дни от Рали Уелс, след като най-близкият му преследвач в класирането за сезона Мико Хирвонен от Форд бе принуден да напусне състезанието заради повреда на двигателя.
 
Финландецът отне на Льоб водачеството в ралито в седмия етап, но след това се удари в дънер и повреди радиатора на колата си.
 
Себастиан Льоб официално ще бъде обявен за световен шампион в неделя, когато завършва Рали Уелс. Той стартира състезанието с осем точки преднина пред Хирвонен в генералното класиране.
 
Осмата титла на Льоб означава, че той задмина други две легенди на моторните спортове – Михаел Шумахер (Формула 1) и Валентино Роси (Мото GP), които имат по седем шампионски титли.
 
Френският пилот на Ситроен се е устремил към четвъртата си поредна победа на Рали Уелс, тъй като след втория състезателен ден води с 1,1 секунди пред Яри-Мати Латвала с Форд./БЛИЦ