Петкратният световен шампион на рали Себастиан Льоб обяви, че е готов да се пробва в стартовете от Формула 1, ако неговият френски сънародник Себастиан Бурде напусне Торо Росо.

“Ако Торо Росо има нужда от пилот, аз към готов да помогна, заяви пилотът на Ситроен пред френския спортен ежедневник “Екип”. – Чух за подобна възможност за Себастиан Бурде, но засега нищо не се случва. Трябва да ме имат предвид за старта в Унгария на 26 юли. Ще участвам вместо Бурде.”
 
“Докато календарите на Формула 1 и световния рали шампионат се разминават, всичко е възможно. Ако в Торо Росо има свободно място, аз съм свободен и готов”, заяви Льоб.
 
Преди три седмици французинът, който в момента е втори в генералното класиране на ралишампионата, прекара няколко часа в офисите на Ред Бул, отборът, който притежава Торо Росо, в Англия.
 
През ноември 35-годишният Льоб направи тестове за Ред Бул на пистата в Барселона. Според слуховете Бурде може да напусне Торо Росо след Гран При на Германия заради слабите си резултати./БЛИЦ