Екипът на Ситроен е твърдо решен да продължи победния си ход в световния рали шампионат (WRC), след като спечели предходните 3 от общо 4 изминали от календара надпревари. Колата на френския тим DS3 WRC надви над съперниците в Мексико със Себастиан Льоб и в Португалия и Йордания със Себастиен Ожие. Сега двамата пилоти са решени да направят всичко възможно и един от тях да донесе слава за Ситроен и в следващия кръг в Италия. Рали Сардиния e този уикенд, а Льоб ще се опита да го спечели за четвърти път.

"Да бъда на първото място не е позицията с най-голямо преимущество. Така останалите екипажи ще знаят нашите времена и могат да си избират подходяща скорост и темпо", смята седемкратният световен шампион Себастиан Льоб.

"Рали Сардиния изисква абсолютна концентрация, тъй като маршрутът е много труден. Записките трябва да отговарят на реалните характеристики на трасето и е нужно да караш много чисто. Ще видим как и кога ралито ще навлезе в решителната си фаза, но трябва да сме в правилната група и да сме способни да се борим до самия край. Много искам да го спечеля за четвърти път", добави Льоб. /БЛИЦ