Лидерът в генералното класиране на световния шампионат по мотоциклетизъм в клас Moto GP Хорхе Лоренсо е доволен от решението на деветкратния световен шампион Валентино Роси да се завърне в отбора на Ямаха.

“Това, че той се завърна, е голяма мотивация. Искам да имам в бокса си най-добрите пилоти, а Валентино е един от тях”, заяви 25-годишният испанец.

Доктора ще напусне отбора на Дукати след края на настоящия сезон и в следващите две години ще кара за японския тим. Лоренсо и Доктора бяха вече съотборници в Ямаха от 2008 до 2010 година. Тогава в първите две години световната титла спечели 33-годишния Роси, а в третата триумфира Лоренсо.

Хорхе Лоренсо се надява, че тандемът с Валентино Роси отново ще бъде толкова успешен. “Заедно постигнахме много добри резултати, затова е добре за Ямаха. Това е най-важното. Човек не може да загуби таланта си за две години. Той е на 33 години и е достатъчно млад. Спечелил е една дузина състезания и това не бива да се забравя. В Ямаха ще бъде по-лесно за него”, допълни испанският пилот на японския тим.

Доктора не успя да спечели нито едно състезание с Дукати през последните две години и в момента е на осмо място в генералното класиране. Италианецът изостава с две позиции дори от новака в Moto GP Щефан Брадъл с Хонда.