Състоянието Жул Бианки след катастрофата му по време на Гран При на Япония остава критично. Френският пилот на Маруся се намира в интензивното отделение на болницата в Мие, след като получи тежки наранявания на главата при катастрофата му в трактор от поддръжката на пистата „Сузука“.
 
Бианки претърпя тричасова операция на главата в неделя и продължава да бъде в безсъзнание. Тази сутрин британската телевизия „Скай Спортс“ излъчи репортаж, в която опроверга някои от появилите се информации за състоянието на французина.
 
„Нямаме официално съобщение от болницата, но получихме информация от свои източници. Състоянието на Жул Бианки остава много критично и той продължава да се бори за живота си. За съжаление трябва да опровергаем някои от появилите се информации. Със сигурност, за голямо съжаление, французинът не диша самостоятелно, а използва респиратор. Имаме потвърждение, че за момента не му е правена втора операция. След първата, направена му в 11 часа вечерта японско време, той се намира в интензивното отделение“, заявиха от „Скай Спортс“.