Босът на Лотус Джерард Лопес призна, че е изключително щастлив от представянето на Кими Райконен през миналия сезон, и че вярва във възможността финландецът да се бори за титлата през следващата година.

“Когато подписахме с Райконен много специалисти ни наричаха “луди”. Според мнозина той беше изпята песен за Формула 1. Очакванията бяха да кара без амбиция, но Кими показа, че е гладен за успехи. Бях убеден, че ще се получи точно така”, коментира Лопес.

Според него голяма част от успехите на тима се дължат именно на Айс Мен.

“Райконен свърши страхотна работа. Предварително се бяхме разбрали, да помага на отбора, но и да има достатъчно свободно време. Все пак аз исках в отбора пилот, а не робот. И Кими спази уговорката. Свърши точно това, за което беше нает”, продължи Лопес.

Той призна, че новата цел пред отбора е да влезе в битката за титлата. Според него Лотус притежава четирите основни фактора за това – отличното представяне през миналия сезон, качествата на пилотите, скоростта на Райконен и Грожан и най-важното – хората в тима са добили самочувствие, че могат да направят конкурентоспособен автомобил.

“Вече имаме на лице четири предпоставки да се борим за титлата. Сега трябва само да ги оптимизираме на 100 процента и магията ще се получи”, завърши Лопес.