Лотус ще надживее повечето от сегашните си съперници във Формула 1, убеден е шефът на тима Ерик Булие. Тимът има сериозна финансова сигурност, въпреки, че собствениците търсят партньори, допълни той.

"Собствениците строят цялата си платформа около Формула 1 и този отбор. Те са ни подкрепяли, показват вярността си и в бъдеще ще продължат да стоят финансово зад този отбор. Вярно е, че стратегията е отборът да се развива и за целта се търси силен партньор. Това е дълъг процес, който отнема време, защото е важно да се намери правилният съдружник. Идеята не е просто да дойде някой, който да дава пари на отбора, а да се изгради дългосрочна стратегия, което във Формула 1 са пет години, за да може тимът да се подсигури финансово и да се развива", обяснява Булие.

Според шефа на Лотус, базираният в Енстоун екип е чисто състезателен и затова е по-вероятно да остане във Ф1 по-дълго дори от отбор-производител или шампионите Ред-Бул.

"Мерцедес продават коли. Ред Бул продават кенчета. Ферари, Макларън, Лотус или Уилямс, са отбори. Основата на нашия бизнес е Формула 1. Така че би трябвало да сме тук още много дълго време", според Булие.