Шарл Льоклер спечели своя четвърти пореден полпозишън във Формула 1, след като спечели квалификацията преди осмата надпревара за сезона, Гран При на Азербайджан.

Пилотът на Ферари направи обиколка за 1:41.359 в своя последен опит, с която победи с 0.282 Серхио Перес, който за девета поредна сесия завърши пред своя съотборник в Ред Бул Макс Верстапен. Световният шампион ще започне надпреварата за Баку от третата позиция, като той бе с 0.347 по-бавен от Льоклер.

Съотборникът на монегаска Карлос Сайнц ще допълни втората редица, като испанецът бе със 0.455 по-бавен от Леклер. Сайнц бе най-бърз след първите излизания в третата част на сесията за място, но допусна сериозна грешка в началото на решителната си обиколка и не успя да подобри времето си, което му стигна за четвъртата позиция.


Пети и шести на старта в утрешния ден ще бъдат Джордж Ръсел и Пиер Гасли, като двамата бяха със съответно 1.353 и 1.486 по-бавни от Леклер. Топ 10 на стартовата решетка ще допълнят Люис Хамилтън, Юки Цунода, Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо.