Ред Бул, Ферари и Макларън ще са основните фаворити в битката за титлата във Формула 1 през 2013 година. Това заяви спортният директор на “сребърните стрели” Сам Майкъл, който смята, че ситуацията догодина няма да е по-различна от случилото се през този сезон.


Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел стана най-младият трикратен световен шампион при пилотите през сезон 2012, а “червените бикове” записаха 7 победи в състезанията. Толкова успеха успя да направи и Макларън, докато Ферари спечели три.


"Не мисля, че ще има голямо разбъркване на стартовата решетка. Ще сме в нормална ситуация с Макларън, Ферари и Ред Бул най-отпред. Останалото не мога да предположа. Хубавото на Формула 1 е, че някой може да направи страшна кола, да вземе добър пилот и да стане част от екшъна. Лотус изглеждат много добре. Можем да очакваме силна година и от Форс Индия. И Мерцедес, разбира се. Но няма смисъл да изброявам отбори, защото не знам какво ще направят преди старта. Мога само да кажа, че ние работим и това, което правим, би трябвало да е достатъчно, за да имаме конкурентна кола догодина", обяснява Майкъл.