В екипа на Макларън предполагат, че през 2014 година Пирели ще продължи да бъде официален доставчик на гуми за Формула 1. Договорът на италианския производител изтича в края на този сезона, но от ФИА все още не са обявили дали догодина ще има нов доставчик или Пирели ще бъде единствен, ако изобщо остане. Изпълнителният директор на Макларън Джонатан Нийл вярва, че договорът на Пирели най-вероятно ще бъде продължен.

"Мисля, че на този етап предполагаме, не знам дали има основа за това, че по някакъв начин ще продължим да работим с Пирели. Ако това се окаже вярно, ще имамe гуми за въздушния тунел и за следващата година, коeто ще подпомогнe развитието на колата ни", коментира Нийл.

Според него спортът ще може да се нагоди към евентуална смяна на доставчика, но това би наложило компромиси от страна на отборите. "Ако се направи късна смяна и в спорта влезе някой друг, разбира се ще можем да се справим и да се приспособим. Ще работим с всеки, който е избран от ФИА. Но със сигурност за всички отбори, не само Макларън, е важно да разберем точно каква форма и с какво тегло ще са гумите, защото това ще се отрази на някои решения за колата."

"За всички ще е еднакво, така че ако някой реши да хвърли крива топка в последния момент и да ни изненада, ще трябва да се възстановим, но и в това ще има победителите и загубили", коментира още шефът в Макларън.