Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен няма намерение да променя начина, по който говори с отбора си "Ред Бул", въпреки критиките.

"Хората не харесват езика ми, но тогава да не слушат, да намалят звука", каза той преди Гранд При на Белгия този уикенд.

"Наясно сте, че се стремя изключително много към успеха. Мисля, че вече съм го доказал. Винаги искам да оптимизирам нещата. Хората могат да спорят, че може би съм по-шумен по радиото, но това е тяхното мнение."

Припомняме, че нидерландският пилот прекара голяма част от последното състезание в спорове с инженера Джанпиеро Ламбиасе за стратегията на отбора и бе бесен след сблъсъка с Люис Хамилтън, но твърди, че това е подход, който е бил успешен досега.

"Ние сме широко скроени хора, много сме критични един към друг и това работи добре, така че не очаквам да се промени. Това е нашият подход. Мисля, че е важно да бъдем критични, защото в настоящето, в което живеем, чувствам, че хората не понасят критиките както преди. Други спортове хората също казват неща, но нямат прикачен микрофон. Но не ми пука. Казвам каквото искам, а това е нещо нормално за нашия спор"

"Спечелих три титли и мисля, че знам доста добре какво мога да правя и какво не мога. Винаги се отнасям доста строго към себе си относно позволеното и непозволеното. Смятам, че с опита, който имам във Формула 1, знам какво е най-доброто", завърши 26-годишният нидерландец.