Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели спринта на "Спа" преди Гран при на Белгия. Това му осигури нови 8 точки в шампионата, където убедително води.

Оскар Пиастри прекара голяма част от спринтовата надпревара на първа позиция, след ранен бокс, който му позволи да пресече нидерландеца. След това пилотът на Ред Бул показа надмощието си и категорично си върна първото място и премина финала с преднина от над 6 секунди.

Спринтът започна с четири обиколки зад кола за сигурност, тъй като пистата бе прекалено мокра. Всъщност кола за сигурност се появи и в третата обиколка от състезанието, след като Фернандо Алонсо не успя да овладее колата си и се заби в предпазната стена. След подновяването на спринта Макс Верстапен успя да изпревари Пиастри и да поеме инициативата.

Зад тях пък се стигна удар между четвъртия и петия - Серхио Перес и Люис Хамилтън. Британецът бе наказан за инцидента и в крайна сметка завърши на седмото място. Серхио Перес пък имаше сериозни проблеми с колата и в крайна сметка се озова в дъното на колоната, а след това бе прибран и в бокса. 

Трети завърши Пиер Гасли, който след ранния бокс за интермедия гуми имаше тихо състезание и запази третото си място. Зад него бяха пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. Именно монегаскът ще стартира от първата позиция в неделното състезание в Белгия, след като Верстапен ще изтърпи наказание от пет места.