ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели Гран При на Япония и се доближи до спечелването на трета поредна титла при пилотите. Успехът на 25-годишния нидерландец пък беше достатъчна за отбора му Ред Бул да спечели шампионският трофей при конструкторите (втори пореден и общо шести за тима).

Верстапен доминираше през цялото състезание на „Сузука“, за да вземе 48-ата си победа в старт от Формула 1. Пилотът на Ред Бул може да спечели титлата за сезон 2023 г. още в следващото състезание, което ще се проведе в Катар в уикенда на 7 и 8 октомври. Той има шанс да стори това още на 7-ми, когато ще се проведе спринтово състезание, а следващият му шанс е на другия ден в същинската надпревара на пистата „Лусаил“.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Второ място в Япония зае Ландо Норис от Макларън. Трети се нареди съотборникът му Оскар Пиастри. За 22-годишния австралиец това е историческо първо класиране на подиума от старт във Формула 1. Така Пиастри завърши един запомнящ се уикенд, след като във вчерашната квалификация даде второ време и за първи път в кариерата си зае позиция на първа линия от стартовата решетка.