Бившият пилот на Макларън Кевин Магнусен може да се състезава за Рено през новия сезон във Формула 1. Той може да заеме мястото на венецуелеца Пастор Малдонадо.

През миналата седмица 23-годишният датчанин е бил на посещение в базата на Рено в Енстоун. Счита се, че Малдонадо може да се лиши от мястото си в отбора заради забавени плащания към отбора от страна на личния му спонсор – държавната венецуелска петролна компания PDVSA.

Британецът Джолиън Палмър и Пастор Малдонадо бяха обявени за пилоти на Рено през 2016 г., след като френският автомобилен производител купи 90% от акциите на тима Лотус. PDVSA обаче вече с няколко седмици бави спонсорската си вноска. Компанията плаща по 35 милиона паунда на година на отбора.

Не е изключено посещението на Кевин Магнусен в Енстоун да е само предупреждение към венецуелската петролна компания и по този начин   PDVSA да бъде принудена да побърза с плащането на парите. Датчанинът от своя страна си търси отбора, след като напусна Макларън в края на 2015 г. Единственият отбор, който все още не е обявил пилотите си за 2016 г. е Мейнър.