Българският пилот в International GT Open Пламен Кралев не завърши в двете състезания на пистата "Имола", където се проведе първия кръг от престижния шампионат.

В първото състезание Кралев, който кара в категорията Super GT, тръгна 12-ти от 32-ма участници, но изгуби темпо в началните етапи от състезанието поради нестабилност на тежката кола, пълна с гориво. След 7-ата обиколка обаче българинът успя да увеличи бързината си с 3 секунди на обиколка, изоставайки от водещото Ферари на Андреа Монтермини, бивш пилот от Формула 1, само на 0,3 секунди за тур.

Посланикът на България в света на моторните спортове свали 3 секунди от пилота пред него Стефано Ливио, също с Ферари, но двамата се удариха точно преди смените в бокса. Кралев влезе в пита, но механиците му препоръчаха да се прекрати състезанието поради теч в радиатора.

Втората надпревара се проведе на изключително тежки условия с проливен дъжд. Още на загряващата обиколка някои пилоти напуснаха пистата. В тази ситуация Кралев успя да запази колата си, карайки предпазливо, но отново с много нестабилен автомобил, когато е с пълен резервоар. След 6-та обиколка българинът започна да дава бързи времена както останалите пилоти около него. Кралев влезе в бокса, за да изтърпи хендикап от 10 секунди, защото кара сам колата си без съотборник. След излизането на пистата българинът отново бе много бърз, но друг състезател с Ферари спря в него на изхода от знаменития завой Тамбурело, на който почина легендата Айртон Сена.