Марк Маркес спечели първата в кариерата си победа в клас до 125 куб. см, след като триумфира в Гран При на Италия на пистата “Муджело”. Той успя да се пребори за успеха с претендентите за титлата Пол Еспаргаро и Николас Терол. Това бе 14-ата поредна победа на испански пилот в категорията.
 
Еспаргаро влезе в последната обиколка на на състезанието като лидер и често минаваше от едната страна на пистата до другата, но не успя да устои на атаката на Маркес на първия завой. След това Еспаргаро отстъпи и на Терол в битката за второто място, като бе изпреварен на третия завой.
 
Въпреки че до края на финалния тур имаше възможности за други промени в челната тройка, такива не се състояфа и Маркес спечели с 0,039 секунди преднина пред Терол. Пол Еспаргаро финишира трети, на 0,161 секунди. Със същото изоставане е и четвъртият Брадли Смит.
 
Стартиралият от полпозишън Сандро Кортесе претърпя две катастрофи. Първата бе още във втората обиколка, когато вървеше на четвърта позиция. Терол запази лидерската си позиция в генералното класиране с 85 точки, шест пред Еспаргаро. Марк Маркес излезе трети с 57 точки, а Брадли Смит вече е четвърти с 45./БЛИЦ