Константин Маршавелов с Мицубиши Лансер Ево 10 спечели шестото издание на "Писта Велико Търново”. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм разчупи хегемонията на Илия Царски при най-мощните коли в група Макси /над 2000 куб.см/. Още в първата тренировка той изправари Царя, също с Мицубиши, но девятка, съобщи sport-vt. Във втората четирикратният шампион под Царевец, който преди седмица мина през таван на планинското в Благоевград, реши да не се пуска, за да запази мотора на колата си, с който имаше проблем. Въпреки това с времето от първата тренировка той си осигури трета позиция в решетката. Между него и Маршавелов се вклини Пламен Камбуров. В неделя Царски бе по-бърз от Камбуров, който направи грешка на старта, но не и от Маршавелов и стигна само до второто място.

Представителите на “Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов и Тодор Тодоров спечелиха надпреварата в класове RS и Супер в “Писта Велико Търново”.

Тодор Тодоров от великотърновския клуб “Мегапорт Рейсинг” победи в група Супер /автомобили до 1600 куб.см/ в шестото издание на "Писта Велико Търново". Лясковчанинът с Фолксваген Поло бе безапелационен по време на 14- те обиколки и не даде шансове на съперниците си. Той е първи и в своя клас Х- 2. Втори финишира Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. Трети е Росен Костов с Пежо 106, който се възползва от отпадането на Даниел Ковачев, получил повреда, вероятно в съединителя на своя Ситроен Саксо. Тодоров имаше кошмарна събота. По време на втората тренировка в групата ладата на Илия Вълчев изхвърли маслото си на асфалта. Потърпевш се оказа именно лясковчанинът, чиято кола се хлъзна на маслото и се удари в мантинелата. Пилотът на “Мегапорт Рейсинг” вече си бе осигурил първото място в стартовата решетка, но цяла вечер с механиците си ремонтира полото.

Вторият кръг от шампионата на затворен маршрут бе открит от кмета Даниел Панов, който в словото си пожела на състезателите да бъдат много здрави, да имат хъс и упоритост и да постигнат много успехи. Церемонията бе уважена още от областният управител проф. Пенчо Пенчев и от председателя на Общинския съвет във В. Търново - Николай Ашиков.

Само осем пилоти финишираха в група RS /1600-2000 куб.см/. Най-бърз бе президентът на “Мегапорт Рейсинг” Мирослав Ангелов, който донесе втора победа за клуба си. В неделя той отново кара силно, както и в двете съботни тренировки и със своя “Фиат Пунто” даде най- добро време.

“Благодаря на публиката за подкрепата, беше невероятна. Благодаря на Димитър Стефанов и на Община В. Търново за чудесната организация”, каза Миро Ангелов, който като съотборника си Тошко Тодоров печели за първи път на домашната писта.
Втори в групата завърши Ангел Григорчев с “Рено Клио”, трети шампионът в групата от миналата година - Станимир Урумов с “Трабант”, но с двигател на “Рено”. В последните пет обиколки Григорчев кара без спирачки. Четвърти финишира друг пилот на “Мегапорт Рейсинг” Станислав Паришков с “Опел Кадет”, който победи в Х-3. В събота той спря неднъж в мантинелата и трябваше да оправя ходовата част на автомобила си. Шести в групата и първи в Н-3 е съотборникът му Емил Денев с “Рено Клио”, който определи състезанието, като интересно, а участието си, като реверанс пред публиката, защото приоритет са му планинското и рали шампионата.