Две победи в двата оставащи кръга от шампионата на затворен маршрут – в Хасково и Серес, са необходими на шампиона за 2013 г. Константин Маршавелов с Мицубиши Лансер Ево 10, за да защити титлата си. Пилотът на КА-2 рейсинг трябва да води този уикенд битка в Хасково с основния си конкурент и лидер във временното класиране в категория Макси Пламен Камбуров (Автотранс).

"Има много варианти, но две победи са ми нужни, а Пламен да бъде втори, за да защитя титлата си", коментира Маршавелов.

"Заради проблеми не завърших първото състезание във Велико Търново, отпадна стартът в Русе и нещата се усложниха. Затова трябва да спечеля и в Хасково, и на Серес, за да взема титлата. Подготвени сме много добре. Променихме доста настройките  на колата, за да отговаря за конфигурацията на пистата в Хасково. Тренирам с картинг на "Лаута" и в Кюстендил, защото подготовката с картинг е наистина незаменима преди състезание. Предполагам, че Илия Царски няма да участва в Хасково, така че основният ни съперник е Пламен Камбуров. Смея да твърдя, че неговият автомобил е най-добре подготвената кола в шампионата тази година", коментира още Маршавелов, цитиран от clubs1.bg.

Преди старта в Хасково Камбуров води на Маршавелов с 9,5 т. Косьо определи, че трасето в квартал "Орфей" има две критични точки – едната на правата в спускането покрай бързия бокс, която вече е отделена с мантинели, а другата е кръговото движение и острова, с които завършва спускането от тази права.

"Коментирах конфликтните точки на трасето с организатора Иван Бакърджиев. При последното участие в Хасково на това място (на острова) имаше публика, а сега, като член на комисията за затворен маршрут казах, че там трябва да бъдат поставени гуми от камион, за по-голяма сигурност, а и за да се избегнат каквито и да е инциденти. Надявам се до състезанието тези конфликтни точки да бъдат отстранени. Сведенията, които имаме е, че стълбовете са обезопасени с гуми и вероятно на кръговото движение публика няма да се допуска. Заявки за участие са подали 37 състезатели, но може да се увеличат с още някой пилот. Дължината на трасето е 3120 метра, капацитетът му е 24 автомобила има 8 завоя - по четири леви и десни. Първият завой след старта е десен на 280 м, а ширината на стартфиналната права е 10 м", добави Маршавелов.